Ezért maradok otthon október 2-án

2016/09/15. - írta: verdikt

Mielőtt a címbéli kijelentésre magyarázatot adnék, elöljáróban meg kell mondanom, hogy én alapvetően egyetértek a Fidesz jelenlegi menekültpolitikájával, azzal a részével legalábbis, hogy idehaza nem engednek teret az Európát célzó tömeges népvándorlásnak. Azt gondolom ugyanis, hogy minden kormánynak - legyen az bármelyik ország élén - elsősorban a saját polgárainak a jólétével és biztonságával kell foglalkoznia. Ezzel az eszmével viszont - a humanitárius megfontolások dacára - az eddig tapasztalt nyugat-európai menekültbarát politika hosszú távon nem egyeztethető össze, hisz a nyugati irány röpke két év alatt is jelentős problémákhoz vezetett a külföld belföldjén, és hol van még a vége.

Mindezek ellenére a legnyugodtabb szívvel fogok otthon maradni október 2-án vasárnap. Miért?

Nem azért, mert ne lenne véleményem a feltett kérdésről, nem azért, mert nem érezném fontosnak a témát. Nem is azért, mert az ellenzék egy része is emellett kampányol, tökéletesen leszarom őket. Bár maga a megszavazandó kérdés elég semmitmondó, de érthető, mire akar kilyukadni, és nyugodt szívvel tudnék rá nemmel válaszolni, ahogy azt a kérdésfeltevők is szeretnék.

Azonban ez az egész hajcihő nekem a legkevésbé sem a menekültekről, és nem is Brüsszelről szól. Tökéletesen biztos vagyok ugyanis abban, hogy amíg a Fidesz van hatalmon, addig a legkevésbé sem kell attól tartani, hogy a nyugati menekültpolitika itthon teret nyerne, ahogy nem hiszem el azt sem, hogy a népszavazástól bármilyen hazai intézkedés is függhetne, mint pl. a belföldi segélyezés, ez is csak a kampány része. Ezerszázalék, hogy itthon nem fognak menekültek letelepedni a jövőben sem, nem is lehet majd nekik, nem is akarnak. Tökmindegy, hogy október másodikán mit ikszelek, közömbös az is, hogy mi lesz az eredmény, a Fidesz menekültpolitikája nem fog megváltozni. Hogy a bánatba is változna: nekik ez az aduász, ezzel masszívan felfelé karcolják a népszerűségi mutatókat, ez az ügy lehet a 2018-as belépőjük a Parlamentbe.

A népszavazás tárgyában tehát töknyugodt vagyok, ellenben a népszavazás eredménye nekem a legkevésbé sem mindegy. Azon kívül ugyanis, hogy a Fidesznek fekszik a Brüsszellel szembeni ellenzéki retorika, és azon kívül, hogy látványosan csillog a határon az új kerítés, nyilvánvaló, hogy a népszavazás valójában a Fidesz sikerének elismeréséről, a regnáló hatalom felmagasztalásáról szól, amire viszont jelenleg a legkevésbé sem szeretnék igent mondani, azazhogy a szavazólapon az elvárt „nem”-et beikszelni.

Az Európát sújtó válság mellet sem tudom elfelejteni a hazai ügyeket: csendben lezongorázott földárveréseket, a hatalmas pénzeket mozgató kötvény- és ingatlanbizniszeket, az újság és tévéfelvásárlásokat, az alapítványi közpénzek „jellegromlását”, Voldemort nagyurak felbukkanását vidéken. Azt sem tudom elfelejteni, hogy a pusztuló egészségügy, vergődő foglalkoztatottság, az ezer sebből vérző versenyképességünk és a fokozódó elvándorlás problémái szépen lassan rárohadnak a nyakunkra, és jelenleg még érdemi stratégia sincsen arra, hogy ezeket a folyamatokat hogyan lehetne megállítani. Ezek régóta aktuális, és egyre égetőbb problémák az országunk életében, és ezekre nem ad választ az, hogy a határokon ott feszül a vadiúj szögesdrót. Ezekre jelenleg semmilyen válasz nincsen.

Nem, ez az egész ami kerítésen innen van nekem még egy „nem”-et sem ér meg. Azt gondolom továbbra is, hogy minden kormánynak elsősorban a saját polgárainak a jólétével és biztonságával kell foglalkoznia, és ez itthon sokkal, de sokkal többet kíván annál, mint hogy üzenünk egy nagyot Brüsszelnek, meg hogy felhergeljük a népet az arctalan közel-keleti tömegek ellen, miközben idehaza azt kell nézzük, ahogy ég a ház.

A népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, eredményes pedig akkor, ha ezek közül 50%+1 fő a kérdésre azonos választ adott, ezt egyébként szép új Alaptörvényünk rendeli így. Magyarul ha a szavazónép félpluszegy része elmegy, és többségében nemet ikszel, akkor a menekültkampány célba ér, ami egyébként valószínűleg meg is fog történni. Még magyarabbul viszont ha rajtam kívül még ötven százalék választói matéria maradna otthon október 2-án, akkor az egész hecckampány befuccsolna. És mivel a népszavazás valójában nem oszt nem szoroz a jövő menekültpolitikájára nézve, ellenben az eredményes népszavazás az egyéb itthoni folyamatoknak is adna egyfajta nem kívánt legitimációt, részemről a legüdvösebb az lenne, ha ez az egész cirkusz a végén mégis inkább dugába dőlne.

Október 2-a tehát fontos, nem is lehetne fontosabb: most már nagyon kéne egy jelzés arról, hogy az ország jövőjéért való felelősség nem a déli határ vonala mentén húzódik, hanem annál sokkal feljebb.

126 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://verdikt.blog.hu/api/trackback/id/tr5711710369

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.09.16. 10:17:05

Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2016.09.16. 09:59:25

@Arcade Macho: Ok... eddig rendben van. De miért nem épül már a k..va kerítés pl a szlovák román osztrák ukrán határon? Onnan nem karnak a migránsok megtámadni bennünket? Miért nem? Hegyeshalomnál mirét nincs magyar ellenőrzés? Pár napig volt aztán leszóltak a fiúknak hogy nem erről van szó és megszünt. Onnan jöhet a terrorista ha akar? Miért ne akarna? Miért adnak el állampolgárságot bárkinek itt jó pénzért? Egy terroristának nem lenne rá pénze? Attól nem fél az úr? Hülyére vannak véve urak....ez gondolo idegesítő lehet:)

furious ewok 2016.09.16. 10:04:02

@desw: ha nem a Fidesz nyerne 2018-ban, akkor a parlament bármit megszavazhat, ebben a népszavazás eredménye nem fogja gátolni, mert maga a kérdés a parlamentet nem korlátozza semmiben. Egyébként is a népszavazási eredmény 3 évre szól... Erkölcsi győzelmet valóban jelentene a győzelem, de a nemek mindenképpen nyerni fognak, szóval csak a győzelem mértéke a kérdés. Egyébként éppen a Fidesz szigorította meg a népszavazás eredményességének a feltételét, a régi rendszerben kérdés nélkül nyernének most is.

HaD 2016.09.16. 10:06:38

@desw: fogad a t..köm. De ez a szájtépés ez kizárólga a megosztásról és az uralkodásról szól. Mint írtam két lehetséges módja van a kezelésenek. tessék választani...de aztán nehogy pár évtized mulva oszkárt nyerjen vele valaki hogy milyen csúnyán bántak 2016-ban az arabokkal:). Mindkét kezelésre van számos példa a történelemben...de ők csinálták és nem pofáztak. Mindegy melyiket!!!! Csak NE ágybavizelősen....

Arcade Macho 2016.09.16. 10:06:53

@HaD: "Körbe is venné őket drótketítéssel?"

nem korbekeritest emlitetted?
en nem az orszaghatart mondtam, lasd a zsidoknal sem feltetlenul a hataron vannak ezek a keritesek, hanem a pallywoodi mokamikik kizarasa miatt van ott

Medgar 2016.09.16. 10:08:08

@HaD: Felelősen kell szavazni. Ha nem akarsz betelepítést nemmel szavazol, ha akarsz igennel, ekkor viszont vállalod, hogy hozzád rakják őket...

Tizenötmillió Magyarok 2016.09.16. 10:13:06

"Ezért maradok otthon október 2-án"

Azert maradsz otthon, mert kicsinyes bosszuallo libbant vagy. Aki igy akar elegtetelt venni, amiert leszavaztuk a titeket penzelo kulfodi ellenseget.

Mert ep elmeju ember egyebbkent nem akarna felszamolni az ezer eves allamisagot, es az orszagot ingyen bermentve atadni a terroristaknak.

desw 2016.09.16. 10:16:43

@furious ewok:

"ha nem a Fidesz nyerne 2018-ban, akkor a parlament bármit megszavazhat, ebben a népszavazás eredménye nem fogja gátolni, mert maga a kérdés a parlamentet nem korlátozza semmiben. "

Ahogy mondod, a magyar parlamant, nem az idióta brüsszeli PC majmok.

desw 2016.09.16. 10:19:38

@HaD:

Orbánék jó politikushoz mérten kihasználják az ebben rejlő politikai hasznot ellentétben az idióta ellenzékkel.

De ez messze nem csak erről szól, hanem valóban a betelepítésről. Ne a szomszéd mondja meg, hogy kit és mennyit fogdjak be.

HaD 2016.09.16. 10:30:57

@desw: Hát ez igaz. De ez a szomszéd az az EU aki pénzeli ezt a rezsimet(egynlőre). Ez az a szomszéd akinek a jelnlegi országló nagyurak odajátszották az országot úgy 30 éve(átéltem)ás akiknek a felmenőik meg az oroszoknak játszották át( a nagyszüleim átélték:()...most meg arra gyúrnak, hogy visszajátszák az oroszokhoz..miután kiebrudaltaják magukat az EU-ból. Mindenki gyűlölni fogja a nyugatot a gazdasági káoszért és örömódákat fognak az oroszok "segítségéért" zengedezni! Köszi!!! Ez mind kisz tag megg párt tag volt anno és ma is egy kottából játszanak. A megosztás pedig sajna a legjobb eszköz arra amit el akarnak érni:(...idióta ellenzék pedig nincs. Egyszerűen azt csinálják ami legjobb a megosztáshoz....ezek egy tenisz partin lezsírozzák hogy ki a jó rendőr és ki a rossz...erről van szó. Ez a fasza népnemzetiség...erről ennyit!

HaD 2016.09.16. 10:35:29

@Arcade Macho: igaz is..milyen országról van szó? Amit egyébként az angolok segítségével loptak majd az angolokat robbantgatták fel ...egyszerűen ilyen fajta....pedig ők aztán nem arabok.

Chris Lamb 2016.09.16. 10:39:18

1.Az EU döglődik. Így ideje otthagyni a bűzölgő trágyadombot. 2.Oroszország képviseli nagyhatalomként a fehér keresztény Európát. Ha már választani kell,akkor inkább térjünk vissza Putyin elvtárshoz aki tuti nem akar a torkunkon lenyomni több millió migrit lenyomni,mint az alkoholista,drogos Juncker által képviselt EU.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.16. 10:57:09

@Paranoid Android2: @Morgo1229:

Látjátok milyen bolondok vagytok. Egy szóval nem mondtam, hogy arabokat akarok ide. De azért mert nem tapsolok Orbán diktatórikus törekvéseihez (amihez kihasználja a migráns helyzetet), egyből ezt írjátok. Képzeljétek: nem akarok arabokat és nem szeretem amit Orbán csinál. Van ilyen is, mit szóltok?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.16. 10:58:14

@$pi$: Nekem hiába írsz ilyeneket. Tudjuk ez a dolgod, egész nap ezt csinálod, nyilván ebből élsz. Szóval hagyjál engem békén. Bár a királyi többest köszönöm ("azt mondtátok").

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 11:04:19

Én szívesen népszavaztam volna az alábbi témákban:
- budapesti olimpia
- vasárnapi boltzár
- Paks 2
- alkotmány
- Római-parti mobilgát
- Manyup pénzek lenyúlhatósága
- választási rendszer önkényes átszabhatósága
De ezekben nem lehetett. Hülyeségekről viszont nem szeretnék. Csak azt nem döntöttem még el, hogy otthon maradjak-e, vagy érvénytelenül szavazzak... :)

HaD 2016.09.16. 11:39:33

@Chris Lamb: Huuu waze! Az oroszok mint fehér kereszény európa??? Volt már arra mostanában???? Vagy csak úgy összefutott velük egy nyaraláson? Szerintem migráljon egy kis időre mielőbb a SZU-ba!!!! Könyörrögni fog egy kis hazai kényszermunkáért.... Nekem se a labancok se az oroszok ne mondják már meg a frankót! Magyarország sorsába "csak" kétszer avatkoztak be látványosan(nem látványosan k...va sokszor és mai is nap mint nap) de abban köszönet nem volt....ez nam azt jelenti hogy a labanc jobb lenne....bár őszintén szólva ma már igazán a labancot is feyman-nak meg klein-nek hívják...ha érthető mire gondolok? A merkel is egy echtes német család:)

CyberPunK 2016.09.16. 11:47:42

Én nem értem ezt a kvótamizériát. Ok, telepítsenek ide akár kétmilliót is akár, két napon belül újra Németorszgában lesznek.

na4 2016.09.16. 11:57:39

Nagy marha vagy b+. A Fideszt lehet szeretni, vagy nem szeretni, ezt mindenki döntse el maga. De erről 2018-ban kell szavazni, és nem most. Ez a mostani népszavazás most az országról szól. Arról, hogy egy ország nem akarja, hogy vandál, analfabéta, barbár migránscsőcselék árassza el ezt a földet. És messze többről is van szó, mint Magyarország. Egy kemény üzenet az európai ballibbereknek, hogy ezt a mocskot ne akarják ránk tukmálni. Nézz szét Európában, egyre többen ugyanígy gondolkodnak, a migránsok húzzanak ki innen a p....ba! Vagyis október 2-án menj el, és szavazz NEM-mel, és akkor tettél valamit ezért az országért, és Európáért. Én itt Európában magyarul, angolul és németül akarok beszélni, és nem arabul. Ez most Mohács öcsém, és nem gyerekzsúr. Érted?

paragrafus 2016.09.16. 12:07:52

....."A népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, eredményes pedig akkor, ha ezek közül 50%+1 fő a kérdésre azonos választ adott, ezt egyébként szép új Alaptörvényünk rendeli így".....

Na pont ezért - legalábbis alkotmányjogi értelemben - nem fog érvényes lenni a népszavazás. A fidesz ezzel az alaptörvényi megfogalmazással nem tudta, hogy milyen követ dobott el, ami messzebbre vetette hullámait, mint ők remélték.
Ugyanis mióta hazai szavazáshoz nem feltétel az, hogy itthon, a határainkon belül állandó lakóhellyel rendelkezzenek, enélkül is állampolgársággal és most már szavazati joggal rendelkeznek mindazok a határon túliak, akik kvázi magyar ősökkel és felmenőkkel bírnak (lévén ennyi elég volt ahhoz, hogy magyar állampolgársággal rendelkezzenek), azóta már az érvényességhez sokkal több személy szükséges, mint amennyien itthon vannak.
És ezen határon túli, immár szavazati joggal rendelkezők összességéről pontos létszámáról a magyar államnak nincs hiteles kimutatása, információja, ismerete. Enélkül pedig nem lehet megállapítani az érvényességi küszöböt sem.

DFK 2016.09.16. 12:10:37

@Tutta? Kampánymigráncs: Ez egy népszerű balos hazugság. Te is tudod.

paragrafus 2016.09.16. 12:15:29

Amíg a letelepedési kötvényekkel immár kb. 18 ezren vannak, akiket a magyar állam befogadott, csak azért, mert van (volt) pénzük, addig ez a népszavazás teljesen hiteltelen.
Olyan, mint az én komcsim jó komcsi...
Aki pénzes, az jöhet, akárki, aki nem pénzes, az nem.
És a 18 ezerrel szemben 1294 ember miatt csinálunk ekkora nagy értelmetlen felhajtást cirka nyolc millióért.
Miközben azt elhallgatják mindenki elől, hogy ez az 1294 ember sem kerülne ide automatikusan, velük szemben ugyanúgy le kellene folytatni az idegenrendészeti eljárást, tehát az is megtörténhetne, hogy valamennyiüket kiutasítanák az országból.
És ezért most kidobunk az ablakon nyolcmilliárdot. Mert olyan jól élünk.
Csak zárójelben: az 1294 menekült befogadása nem kerülne ennyibe.

DFK 2016.09.16. 12:16:17

@paragrafus: dehogy nincs nyilvábntartás amagyar álla,polgárok számáról.

pecás a borotvált majom · https://galeria.index.hu/kult/2022/12/28/2022_legviccesebb_allatos_fotoi/5 2016.09.16. 12:19:49

@HaD: "El kellene menni gyakorlatra izraelbe előtte...azoknak pont ez az érdeke hogyeurópa ilyenjé váljon és a mocskos kis húzásaikért most ne őket szivassák...tök jól haladnak."

Világos. Tehát amit te itt akarsz gyakorlatnak, az Izraelben mocskos húzás.

Szelid sunmalac 2016.09.16. 12:20:38

@na4: Erdekes meglatas...el tudod nekem mondani miert tegyek Mo.-ert. Kikert is pontosan?

Szelid sunmalac 2016.09.16. 12:24:25

@Frady Endre: En marpedig elmegyek szavazni! Mivel minden erovel azon vannak, hogy nekem, mint szuletett, Mo.-n lakohellyel es tulajdonnal rendelkezo, ott evtizedekig adot fizeto allapolgarnak minel kevesebb joga legyen es minel nehezebben tudja kinyilvanitani a velemenyet, ezert aztan juszt is regisztraltattam magam es el fogok utazni ha ramegy is az egesz napom. Egy akkora faszt fogok rarajzolni, hogy lelog majd a laprol.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 12:27:19

@Szelid sunmalac: De azért a mindkét kockába teendő ikszekről se feledkezz meg! :)

Szelid sunmalac 2016.09.16. 12:32:32

@Szelid sunmalac: Ezt egyebkent a blogokon hordakban elofordulo nagynemzeti naracstrollok ertek el, mert egyebkent nem mentem volna, de annyira arrogans faszfej modon nyomattak hogy marpedig teljesen rendben van, hogy en nem szavazhatok ugy, mint a hatarontuliak, hogy megtettem a szukseges lepeseket.

dromer 2016.09.16. 12:34:51

Szerintem nem fog elmenni 50%+1 szavazó,tehát érvénytelen lesz a szavazás.Ugyanakkor abban biztos vagyok,hogy Orbánéknak erre az esetre is már megvan a B ÉS C verziójuk,mármint,hogy mit fognak mondani.

desw 2016.09.16. 12:35:47

@Frady Endre:

"Én szívesen népszavaztam volna az alábbi témákban:
...
De ezekben nem lehetett."

Mi az, hogy nem lehetett?? Szervezd meg! Adj be kérdést, gyűjts aláírást, ... Ja, ez macerás, mi? Annyira azért nem érdekelt egyik téma sem, hogy kínlódj vele heteket.

Szelid sunmalac 2016.09.16. 12:40:17

@desw: Meg hogy allamilag fizetett egybites kopasz faszfejekkel lokdosodjek...

Peterpapo 2016.09.16. 12:40:19

Ez az a poszt, ami a szívemből szól. Mintha csak én írtam volna. :)

És hozzátenném még azt is, hogy akik gyermekeink jövőjének féltése miatt mennek el szavazni, azok éppúgy veszélyeztetik gyermekeink jövőjét, hiszen ez a tolvaj, korrupt kormány éppúgy veszélyezteti az ország jövőjét, mint x számú menekült, migráns.

A legújabb, amitől agyhugykövet kaptam, hogy a kormány milliárdos nagyságrendű mentőcsomagot ad a magánkézben lévő Palóc Kft.-nek, hogy ne menjenek csődbe. A mi pénzünkből egy magán vállalkozásnak csak azért, mert a CBA is érintett az ügyben.

Ahogy Hofi is mondta: Fújabelemjönki.

desw 2016.09.16. 12:42:53

@Szelid sunmalac:

"Meg hogy allamilag fizetett egybites kopasz faszfejekkel lokdosodjek... "

Titokban add be a kérdést, és a kutya nem fog tudni róla addig, amíg nem hirdetik ki.

Peterpapo 2016.09.16. 12:44:12

@desw:

"De ez messze nem csak erről szól, hanem valóban a betelepítésről. Ne a szomszéd mondja meg, hogy kit és mennyit fogdjak be."

Látom még mindig nem érted. A lényege ennek az egésznek, hogy EU tagként a terhekből is ki kell venni a részünket, nem csak a nagy lóvékból, amiknek a nagy részét Orbánék lenyúlják.

desw 2016.09.16. 12:45:03

@Peterpapo:

"És hozzátenném még azt is, hogy akik gyermekeink jövőjének féltése miatt mennek el szavazni, azok éppúgy veszélyeztetik gyermekeink jövőjét, hiszen ez a tolvaj, korrupt kormány éppúgy veszélyezteti az ország jövőjét, mint x számú menekült, migráns."

Logikus! Mivel Orbánék tolvajok, ezért akkor jöjjenek a migránsok IS, legyen mégnagyobb szar. Ezen sokáig gondolkodtál?

Peterpapo 2016.09.16. 12:45:46

@desw:

"Titokban add be a kérdést, és a kutya nem fog tudni róla addig, amíg nem hirdetik ki."

Ebben az országban ilyet nem tudnál titokban tartani. Főleg azért nem, mert 200000 aláírást kell gyűjtened és számítanak rá, hogy be fogod adni valamikor. Ha az iPhonért vannak hetekig sorban állók, akkor erre is találnának embert.

Peterpapo 2016.09.16. 12:46:57

@desw:

"Logikus! Mivel Orbánék tolvajok, ezért akkor jöjjenek a migránsok IS, legyen mégnagyobb szar. Ezen sokáig gondolkodtál?"

Nem ezt mondtam. Ezt csak te találtad ki.

desw 2016.09.16. 12:47:24

@Peterpapo:

"Látom még mindig nem érted. A lényege ennek az egésznek, hogy EU tagként a terhekből is ki kell venni a részünket, nem csak a nagy lóvékból, amiknek a nagy részét Orbánék lenyúlják."

Ha Merkel mutti szándékosan feldúlja Európát, akkor a szar elpucolásánál ne beszéljen szolidaritásról. Ők hívták be a menekülteket, oldják is meg ők.

desw 2016.09.16. 12:49:35

@Peterpapo:

"Ebben az országban ilyet nem tudnál titokban tartani. Főleg azért nem, mert 200000 aláírást kell gyűjtened és számítanak rá, hogy be fogod adni valamikor. Ha az iPhonért vannak hetekig sorban állók, akkor erre is találnának embert. "

Az aláírásokat a kérdés befogadása UTÁN kell gyűjtened.

"Nem ezt mondtam. Ezt csak te találtad ki. "

Akkor fordítsd már le nekem légy szíves ezt:

"Ez az a poszt, ami a szívemből szól. Mintha csak én írtam volna. :)

És hozzátenném még azt is, hogy akik gyermekeink jövőjének féltése miatt mennek el szavazni, azok éppúgy veszélyeztetik gyermekeink jövőjét, hiszen ez a tolvaj, korrupt kormány éppúgy veszélyezteti az ország jövőjét, mint x számú menekült, migráns."

Peterpapo 2016.09.16. 13:00:28

@desw:

Merkel mutti nem hívott senkit, jöttek ezek maguktól csőstül, csak miután Viktorunk elkezdett agonizálni, akkor mondta, hogy Németország ennyit és ennyit befogad.

Ha előtte kell beadni, akkor tévedtem, de kétlem, hogy akkor is titokban maradna.

Szívesen lefordítom:

Ha Orbánék megbuknának ezen a népszavazáson, akkor van esély arra, hogy bukjanak a parlamenti választásokon is és akkor is csak egy szar lesz, mintha nem jöhetnének migránsok és maradnak hatalmon.

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:03:59

@Frady Endre:
Tovabbra sem ertem, miert jobb ervenytelenul szavazni, mint hasznosabban tolteni a szabadidonket. Az eredmenye ugyanaz! Kiveve, ha a Fidesz hoz egy visszamenoleges torvenyt arrol, hogy az ervenytelen szavazatok is beleszamitanak a szavazok szamaba. Es ezt ugye barmikor megteheti!

$pi$ 2016.09.16. 13:08:39

@paragrafus: "Na pont ezért - legalábbis alkotmányjogi értelemben - nem fog érvényes lenni a népszavazás."

Az előzetes közvéleménykutatás nem ezt mutatja. Te mire alapozod a véleményedet?

desw 2016.09.16. 13:12:51

@Peterpapo:

"Merkel mutti nem hívott senkit, jöttek ezek maguktól csőstül..."

Főleg azután indultak, meg, amikor a Mutti elböfögte, hogy "Megcsináljuk" és minden szír jöhet.

"csak miután Viktorunk elkezdett agonizálni, akkor mondta, hogy Németország ennyit és ennyit befogad."

Mit agonizált Viktorunk? Csak annyit mondott, hogy a külső határokat kellene védeni és még az Eu-ba beengedés ELŐTT tisztázni kellene, hogy kik jönnek.

Szerintem minden normális, nem Orbán-fóbiás ember így gondolja, és csinálja is otthon. Vagy te előbb beengedsz egy tök idegen embert a lakásodba, megeteted megitatod aztán megkérdezed, hogy ki az egyáltalán?

"Ha előtte kell beadni, akkor tévedtem, de kétlem, hogy akkor is titokban maradna."

Kollégádnak a bőrfejűekkel volt baja, az pedig a kérdés beadásokor volt. Ez tényleg gusztustalan húzás volt, de semmi köze ehhez egy új kérdeshez.

"Ha Orbánék megbuknának ezen a népszavazáson, akkor van esély arra, hogy bukjanak a parlamenti választásokon is"

Ezt tényleg elhiszed? Figyu, sötét vagy! Én utálom Orbánt és a sleppjét, de elmegyek és nemmel szavazok, mert a kettőnek semmi de semmi köze nincs egymáshoz.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 13:14:59

@desw: Többen megtették már! Szerveztek, aláírást gyűjtöttek, aztán a hatalom elkaszálta. Emlékszel a Választási Bizottságon összegyűlt kopaszokra? Emlékszel a mondvacsinált okokkal elutasított kérelmekre?
Ma Magyarországon csak a hatalom által kezdeményezett témákban lehet népszavazni.
Nem tűnt még fel? ;-)

tarackos 2016.09.16. 13:16:36

@Frady Endre: Sztem attol nagyobb hulyeseg nincs, mint hulyesegre ervenytelenul szavazni. Inkabb csinalj masik hulyeseget, egy vodor jeg a fejre, attol majd kijonazodsz...;)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 13:17:25

@Attilajukkaja: A Kétfarkú Kutya Párt elnöke mondta - és van benne valami - hogy a sok távol maradóról azt mondasz, amit akarsz: beteg volt, elutazott, egyetértett ugyam, de nem ért rá elmenni... stb. Ha viszont odamész és egy érvénytelen szavazattal kinyilvánítod, hogy mit gondolsz erről az agyatlan erőfitogtatásról, az egy félremagyarázhatatlan üzenet. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 13:18:51

@tarackos: Sajnos erről a hülyeségről csak érvénytelen szavazattal lehet elmondani, hogy mekkora hülyeség... ;-)

desw 2016.09.16. 13:19:37

@Frady Endre:

"Emlékszel a Választási Bizottságon összegyűlt kopaszokra?"

Igen! A végén népszavazás nélkül az lett, amit a nép akart.

"Emlékszel a mondvacsinált okokkal elutasított kérelmekre?"

Nem. Sorold fel ezeket légy szíves!

Peterpapo 2016.09.16. 13:20:58

@desw:

"Főleg azután indultak, meg, amikor a Mutti elböfögte, hogy "Megcsináljuk" és minden szír jöhet."

És csak szírek jöttek és jönnek? Nem.

"Mit agonizált Viktorunk?"

Mindenek előtt plakátokkal szórta tele az országot. Magyar nyelven a külföldieknek. Ott is, ahol egy darab menekült sem járt.

"Vagy te előbb beengedsz egy tök idegen embert a lakásodba, megeteted megitatod aztán megkérdezed, hogy ki az egyáltalán?"

Rossz a hasonlat. A menekülteket és migránsokat sem a lakásodba kellett volna egyből beengedni és senki sem mondta, hogy oda kellett volna, vagy oda kellene ezután.

"Ezt tényleg elhiszed?"

Nem, csak reménykedem.

"Én utálom Orbánt és a sleppjét, de elmegyek és nemmel szavazok, mert a kettőnek semmi de semmi köze nincs egymáshoz."

Szíved joga. Az enyém meg az, hogy nem megyek el asszisztálni Orbánéknak.

HaD 2016.09.16. 13:22:06

@na4: ok! Győz a nem. És akkor mi történik? Megüzentük, meghallgatták...aztán? Mi a következő lépés? Ki sz... fizeti vissza a kasszába ezt az ingyen reklámot amit a dicső pártunk elszórakozott? Valami konkrétabbat!!!!

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:22:25

@Frady Endre:
"a sok távol maradóról azt mondasz, amit akarsz"
Miert? Es igy nem azt mondanak majd, amit akarnak? Amugy is az eredmeny a lenyeg, aztan a Habony-Vajna muvek majd kimagyarazzak a langyos vizet.

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:23:52

@HaD:
" Ki sz... fizeti vissza a kasszába ezt az ingyen reklámot amit a dicső pártunk elszórakozott?"
A kerdes ugye csak koltoi? Mindannyian tudjuk, kiknek az adoforintjait szorja Orban. ;o)

DFK 2016.09.16. 13:26:01

@Peterpapo: Viszont akkor a migránsoknak asszisztálsz. Sikertelen népszavazás esetére javaslom az otthonmaradók számára a migránstartási adó bevezetését (mondjuk 20% kulccsal).

eßemfaßom meg áll 2016.09.16. 13:26:40

@desw: "Logikus! Mivel Orbánék tolvajok, ezért akkor jöjjenek a migránsok IS, legyen mégnagyobb szar. "

ahogy a klasszikus vicc poénja mondja:

"Nesze sánta, itt egy púp"

$pi$ 2016.09.16. 13:31:29

A balos pártok azért bíztatnak távolmaradásra meg érvénytelen szavazásra, mert tudják, ha "igent" mondanak, akkor elvesztik az utolsó szavazóikat is, "nemet" mondani meg túl nagy égés lenne nekik miután hat éven keresztül hajtogatták, hogy minden rossz, amit a fidesz akar.

Képesek elszabotálni az eddigi legfontosabb népszavazást csak azért, hogy ne kelljen beismerni a tévedésüket.

tarackos 2016.09.16. 13:32:30

@Frady Endre: Szerintem meg ha hulyesegnek tartod es elmesz azzal reszt veszel a hulyesegben. Akkor vagy nem is akkora hulyeseg vagy tk. szeretsz hulyeskedni...;)

Ben Franklin 2016.09.16. 13:33:15

Nem kell magyarázkodni. Úgyse olvassa el senki, túl hosszú.

Itt a rövid verzió: Én elmegyek és NEMmel szavazok.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 13:34:39

@desw: A vasárnapi boltzár ügyében a hatalom előre menekült, mert kínos volt neki az ügy és helyére akarta tenni a KDNP-t.
Amúgy volt beadvány olimpiarendezés és Liget átrendezés ügyben:
index.hu/belfold/2016/01/20/megsem_lehet_nepszavazas_az_olimpiarol_es_a_varosligetrol/
Paks ügyben:
index.hu/belfold/2016/04/25/nem_lehet_nepszavazas_paksrol/
És itt vannak a még egyebek is:
www.mon.hu/elutasitott-het-civil-nepszavazasi-kezdemenyezest-az-nvb/2798834
Hol a Választási Bizottság, hol a Kúria tett keresztbe.
Keresgéljek még helyetted? :)
Jó olvasgatást :)

tarackos 2016.09.16. 13:34:44

@$pi$: Ezzel a legfontosabb nepszavas szoveggel az a bajom, h konkretan senki sem tudja mi tortenik a nepszavazas utan. Vagyis valojaban ma senkinek sincs arrol lovese, h tk mirol szavaz...

CyberPunK 2016.09.16. 13:36:56

@Frady Endre: Nem igaz, erre simán lehet mondani, hogy innentől leszarjuk a nép akaratát, mert vagy nincs neki, vagy túl hülye hozzá, hogy egy egszerű kérdésre válaszoljon érvényesen. De amúgy egyetértek, hogy szavazzon mindenki fasszal, ha már a háztetőről macerás és büntetendő.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 13:38:40

@tarackos: Puzsér is azért ment el a bulvárba, hogy szerezzen akkora ismertséget, hogy kellően nagy fórumot kapjon a bulvár ostorozására... ;-)

Puzsér

Puzsér a kőkemény,
nem az a gügye Bond.
Chuck Norris-féle lény,
agyba és főbe mond.

Emléke kisovis
Megrágott kefe jel,
S ha néha megóv is,
Többnyire lefejel.

Tűzokád orrlika,
Száll ő, mint bele bekk.
Csoda, ha félik a
cölibek, celebek?!

Celeben úgy zúz át,
Hogy közben védi a-
-z ocsútól a búzát.
Reszkessél média!

„Végre valaki megmondja ennek a nagyfejű Puzsérnek, vagy Puzsérnak, hogy ő egy, ő egy, ő egy olyan izé... na... Mit csináljak, nem vagyok a szavak embere... Érdekes, hogy akkor hogyan lett belőlem tévés hogyishívják? Ja igen, a kapcsolataim! Mindegy, abcúg Puzsér!” /Hajdú Péter, médiaceleb/

„A Hajdú maradjon a harangöntésnél! Bár ahhoz sem ért, de azt legalább még felolvashatja neki valaki. A vers témáját tekintve természetesen hiánypótló a mű és ezúttal Frady Endre kőbután silány stílusa se tud rontani rajtam, hiszen természetes bájam átfénylik az ő sötétjén és bearanyozza még ezt a gagyiját is. Hja, a világnak szüksége van rám és még anyám szerint is kinőttem a gyerekkori celofánszaggató, lekvárköpő önmagamat. Ezennel fintorogva ugyan, de kezet nyújtok Frady Endrének, majd elkérem anyámtól az utolsó darab féltve őrzött békebeli jugoszláv csodaszappanát.” /Puzsér Róbert, kritikus és címszereplő/

„Who is Mr. Puzser?! Doesn't matter! Vodka-Martini, shaken not stirred, please!” /Bond, James Bond/

„Én-féle lény?! Miért, ő is két féltekére tudja rúgni a Földet az Egyenlítő mentén és marslakókat beletöltve képes McAlien menüt csinálni nagyobb krumplival és kólával?! Ha igen, akkor hűha!” /Chuck Norris/

„Robikának az oviban tényleg a rágott kefe volt a jele és amikor ezt szívecskére akartuk cserélni, úgy leordította a hajamat, hogy azóta is csontgolyófejűnek hívnak a kollégáim. Ha tőle magától eltekintünk, akkor akár aranyos gyereknek is nevezhetnénk.” /Skalp Lajosné Séró Lujza, nyugdíjas óvónéni/

„A versből nyilvánvaló, hogy ez az ország nemcsak gazdaságilag, de irodalmilag is lenullázódott. Egy megoldás van, beolvadás az Osztrák-Magyar Monarchiába. A Habsburger King szellemében felélesztett birodalom az utódállamok megszűnése és az onnan összeharácsolt futballisták egy csapatba terelése nyomán esélyt kap arra, hogy harminc év múltán talán végre újra kijuthasson egy labdarúgó világbajnokságra. Minden nagyon szép lesz, minden nagyon jó lesz, mindennel meg leszünk elégedve! A Monarchia jobban teljesít! Ellenvélemény?” /Habsburg György, trónörökös/

„Nincs! Hia, hia, Monarchia!” /a magyar lakosság 77,7%-a/

„Jaj, ne már!” /Kossuth Lajos/

„Lajosom, ezt benézted! Mégiscsak én vagyok a haza bölcse!” /Deák Feró/

„Ha már itt az őszinteség pillanata: Moszkva, bocsánatot kérek tőled! Te százszor különb vagy nálam!” /Széll Kálmán/

„Ajaj! Nem gondoltam volna, hogy ennyi debil szellemet szabadítok ki a palackból...” /Frady Endre/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2013/06/puzser.html

Thunder_th 2016.09.16. 13:40:44

Én külföldön élek a családommal, de van magyar lakcímem is. Követségre meg nem utazgatok fél napokat szavazni, szóval én nem szavazok. Öcsém viszont otthon él, általában nem politizál, nem érdekli a politika, rezignáltan áll ezen dolgokhoz. Skypeon megkérdeztem tőle, mi a véleménye a kérdésről, mire fog szavazni? Azt mondta, hogy "hagyjál már békén ezzel a baromsággal, ez tiszta agymosás."

tarackos 2016.09.16. 13:49:26

@Frady Endre: Eredmeny szempontjabol ervenytelenul vagy nem szavazni uaz. Azt viszont meg senki se birta elmagyarazni, h ha hulyesegnek tartja miert megy el szavazni. Lehet vmi metafizika van mogotte, ahhoz nem ertek...;)

furious ewok 2016.09.16. 13:50:08

Van menekültveszély Magyarországon? Nincs. Lesz bármilyen érdemi foganatja a népszavazásnak? Nem. Innentől kezdve szomorú, hogy tényleg ezen vadulnak be emberek.

CyberPunK 2016.09.16. 13:52:16

@furious ewok: Aljas hazugság, van menekültveszély Magyarországon. Csak épp a másik irányba...

desw 2016.09.16. 13:52:39

@Peterpapo:

"És csak szírek jöttek és jönnek? Nem."

Édes faszom! Hát ezt kb minden 10-es IQ feletti ember tudta, hogy ezután minden menekült hirtelen szír lesz.

"Mindenek előtt plakátokkal szórta tele az országot. Magyar nyelven a külföldieknek. Ott is, ahol egy darab menekült sem járt."

Jujjj! Ausztrália megvan? Tudod, egy geci nagy sziget kurva messze. Pont ezt csinálták/csinálják ők is.

www.theguardian.com/world/2014/apr/11/angus-campbell-stars-in-videos-warning-asylum-seekers-not-to-travel-by-boat

"Rossz a hasonlat. A menekülteket és migránsokat sem a lakásodba kellett volna egyből beengedni és senki sem mondta, hogy oda kellett volna, vagy oda kellene ezután."

Huuu, bazzz!

"Nem, csak reménykedem."

Ne reménykedj! Teljesen más történet a kettő!

VT Man 2016.09.16. 13:53:40

@CyberPunK:
"Én nem értem ezt a kvótamizériát. Ok, telepítsenek ide akár kétmilliót is akár, két napon belül újra Németorszgában lesznek."

Majd lesz kerites az osztrak hataron, meg geppuskas or, es akkor "nem lesznek".

A nemetek es osztrakok ugyis jok a keritesekben es orokben.

bgp 2016.09.16. 13:54:39

@CyberPunK: Nem számít, hogy ősz vagy tavasz. Orbánnak jár a fasz.

$pi$ 2016.09.16. 13:58:23

@tarackos: "az a bajom, h konkretan senki sem tudja mi tortenik a nepszavazas utan."

Igaz. Most úgy tűnik, hogy ez a legfontosabb népszavazás, de nem tudjuk, hogy a történelem mit hoz.

Attilajukkaja 2016.09.16. 14:01:35

@bgp:
"Nem számít, hogy ősz vagy tavasz. Orbánnak jár a fasz."
Itt egyre tobb a kolto! :o))))

Peterpapo 2016.09.16. 14:05:26

@DFK:

Te gondolom valami kormánytag lehetsz. Azok szoktak mindenféle adót javasolni és elfogadni.

Az meg van, hogy az EU minden befogadott menekült után fizet és minden nem befogadott után lehet nekünk kellene fizetni a többszörösét? És az meg van, hogy eddig 18000 külföldi vásárolt letelepedési részvényt? És az is megvan, hogy 5 év múlva az utolsó fillérig vissza is kapják ezt a pénzt? Csak közben a kötvényt forgalmazó cég leveszi a nem kicsi részét belőle.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 14:13:54

@tarackos: Én hülyeségnem tartom, de Pártunk és Kormányunk ezt nem tudja. Az érvénytelen szavazással tudtukra adom, hogy tényleg hülyeség...
Én így üzenek Felcsútnak. :)))

Peterpapo 2016.09.16. 14:15:05

@desw:

"Édes faszom! Hát ezt kb minden 10-es IQ feletti ember tudta, hogy ezután minden menekült hirtelen szír lesz."

Miért? Hirtelen mindegyik szír lett? Ezt nem is tudtam.

Azért itt egy táblázat, hogy mennyire veszélyezteti országunkat a menekült áradat:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html

"Jujjj! Ausztrália megvan? Tudod, egy geci nagy sziget kurva messze. Pont ezt csinálták/csinálják ők is."

Na igen, csak hogy szerencséjükre nekik az angol az anyanyelvük. Vagy esetleg a helyi őslakosok nyelvén írták ki a plakátokat?

"Huuu, bazzz!"

Hát bizony, bizony.

"Ne reménykedj! Teljesen más történet a kettő!"

Én nem így gondolom.

Attilajukkaja 2016.09.16. 14:16:26

@Frady Endre:
"„Ha már itt az őszinteség pillanata: Moszkva, bocsánatot kérek tőled! Te százszor különb vagy nálam!” /Széll Kálmán/"
Ezen megint agyonrohogtem magam! :o))))
Tenyleg mennyivel klasszabb volt a Moszkva ter a Szell Kalman ternel!
A kovezete szebb lett, de a regi orat baromira sajnalom. Es nem csak azert, mert az ujon (15 millio FT!) nem latom az idot, hanem mert a regi egy ikonikus resze, egy nagyon szep darabja es szimboluma volt a ternek. A Moszkva ter felujitasat elkurtak, de nagyon!

paragrafus 2016.09.16. 14:39:09

@DFK: ...."dehogy nincs nyilvábntartás amagyar álla,polgárok számáról"....

Csak a Magyarországon élő állampolgárokról van nyilvántartás.
Azokról viszont nincs, akik a határon túl élnek életvitelszerűen, más ország állampolgáraként és a fidesz jóvoltából kaptak magyar állampolgárságot (is).
Na róluk nincs hiteles és pontos információja, adata a magyar hatóságoknak.
Csak azokról tud, akik a szavazás miatt regisztrálnak.
Akiknek épp azért kell regisztrálni, mert enélkül a magyar államnak nincs információja.
Viszont akik nem regisztrálnak - és akiknek ettől még van jogelvi szempontból szavazati joguk (amit a regisztrációval érvényesítenek) - azokról nincs semmilyen adat, információ.
Kétségtelen tény, hogy ezek a magyar állampolgársággal rendelkezők a regisztráció nélkül nem szavazhatnak, de attól még az érvényes szavazati joggal rendelkező létszámba - szintén alkotmányjogi szempontból - beleszámítanak.

paragrafus 2016.09.16. 14:45:56

Egyébként én is elmegyek szavazni.
A szavazófülke magányában (a függöny mögött) áthúzom a szavazólapon lévő nyomtatott kérdést és saját kezűleg odaírok egy másikat föléje:
"Akarja-e, hogy az Orbán-kormány tagjai szabadlábon védekezhessenek?"

És a válaszom: NEM!

CyberPunK 2016.09.16. 14:49:02

@paragrafus: Ezzel ugyanúgy leadsz egy érvényes szavazatot a NEM-re. Csak mondom.

paragrafus 2016.09.16. 14:50:27

@$pi$: ...."Na pont ezért - legalábbis alkotmányjogi értelemben - nem fog érvényes lenni a népszavazás."

Az előzetes közvéleménykutatás nem ezt mutatja. Te mire alapozod a véleményedet?"....

Arra, hogy a közvéleménykutatások KIZÁRÓLAG csak a határon belüliek meginterjúvolásáról szól, nem az összes szavazati joggal rendelkezőkről. Vagyis azokat még közvetetten sem kérdezték meg, akik csak a fidesznek köszönhetik állampolgárságukat.

paragrafus 2016.09.16. 14:51:57

@CyberPunK: ...."Ezzel ugyanúgy leadsz egy érvényes szavazatot a NEM-re. Csak mondom"....

Nem éppen. Mivel áthúzom az eredeti kérdést. És másikat írok oda.
Ez miatt a szavazat jogilag érvénytelen lesz.

CyberPunK 2016.09.16. 14:53:01

@paragrafus: Ez hülyeség, az nem minősül állampolgárnak akiről nem tud a hatóság, nem alanyi jogon jár (technikailag). Meg mintha lenne olyan szabály is a választási törvényben, hogy csak az szavazhat, akit felvettek a névjegyzékbe és ki is értesítettek, nem?

CyberPunK 2016.09.16. 14:54:35

@paragrafus: Érvényesen szavazni a jelölt (illetve az országos lista esetén a lista) neve melletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal (+ vagy x jellel) lehet. A szavazat érvényességét - ha az egyéb feltételeknek megfelel - nem érinti, ha a szavazólapra bármilyen megjegyzést írtak. A ceruzával leadott szavazat azonban érvénytelen.

nepszava.hu/cikk/1016249-igy-ervenyes-a-szavazat

Bár 2014-es a cikk, lehet azóta ezt megváltoztatták.

Peterpapo 2016.09.16. 14:56:07

@paragrafus:

Akkor írd át arra, hogy Akarja-e, hogy az Orbán-kormány tagjai börtönbe kerüljenek-e? És arra mondhatsz igent. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.16. 14:57:46

@DFK: Nem, ez igaz. Te is tudod. Egy év múlva majd az EU-ból való kilépés mellett fogsz agitálni, mert akkor ezt kívánja Orbán. Most azt kívánja, hogy a migránsok ellen menjen a hergelés, de a játék nem arról szól. A pártelit hihetetlen vagyon t harácsolt össze, jórészt EU-s pénzből. De amíg EU tagok vagyunk, nem igazán tudják elévezni, és irigylik a keleti diktatúrák vezetőinek helyzetét. Nem tudom, hogy még nem késő-e megállítani, de normális ember nem akarhat olyanban élni.

CyberPunK 2016.09.16. 14:58:12

@paragrafus: Törvény:

193. § (1) Érvénytelen a szavazólap, amely

a) nincs ellátva a hivatalos bélyegzőlenyomattal,

b) a törvényben meghatározottnál több szavazatot tartalmaz, vagy

c) nem tartalmaz érvényes szavazatot.

(2) Érvénytelen az a szavazat, amelyet

a) nem a 186. § (2) bekezdése szerint adtak le,

b) kiesett jelöltre, listára adtak le.

(3) A szavazat érvényességét - ha az egyéb feltételeknek megfelel - nem érinti, ha a szavazólapon a (2) bekezdés szerint érvénytelen szavazat is szerepel, vagy ha a szavazólapon bármilyen megjegyzést tettek, például a jelöltek, listák sorrendjét megváltoztatták, a jelölt nevét, listát kihúzták, nevet, listát hozzáírtak.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.16. 15:02:17

@Attilajukkaja: Mi mindig szobrot döntünk és/vagy áthelyezünk, mindent átnevezünk, alkotmányozunk, koronákat úsztatgatunk, nemzeti ünnepekkel kavarunk... ahelyett, hogy látszattevékenységek helyett haladnánk valamerre. Mondjuk pl. előre... :)
Ezt persze segíthetné egy "nem mindent kell ellopni" program is...

Attilajukkaja 2016.09.16. 16:11:34

@Frady Endre:
" haladnánk valamerre"
Szerintem haladunk. Nezz korul a Horthy korszakot idezo Kossuth teren, vagy a Varba koltozes projekten. Gondolom, nem kell mondanom, hogy milyen iranyban haladunk.

HaD 2016.09.16. 16:43:46

Ha jobban belegondolok végül is hosszabb távon nem is lenne rossz ez a körbe kerítkezés dolog. Pontosan akkor látnánk a hasznát amikor ez a rendszerváltó banda el akarna menekülni külföldre de nem tudnának csak olyan egyszerűen családostól átsurrani schwehatra:)

Attilajukkaja 2016.09.16. 16:52:41

@HaD:
:o))))
Gondolod, hogy nincsenek beepitett kiskapuk?

Chris Lamb 2016.09.16. 17:29:40

@HaD: Tudod óriási szerencsénk van,hogy anno a béke táborhoz tartoztunk és nem a nyugati demokráciához. :P Mert ha a nyugati demokráciához tartoztunk volna tele lennénk a hátunk közepére kívánt patkány sereggel. Ha nem az unijó tagjai lennénk hanem "Putyin pincsi kutyái" akkor a migráns áradatot meg tudtuk volna állítani a határnál. Igaz hogy durr-durral. :) És választani kell. És mostani felállásban Putyin a kisebbik rossz. Függetlenek nem lehetünk! Ez van.

Arcade Macho 2016.09.16. 20:03:08

@Tibi!!: "Tehát ércsük úgy, hogy a zsidók csinálják jól?"

igen

ők öntudatos latolokkal foglalkoznak, igy kisse profibban kell csinalniuk!

na most ha megnezed a sved modellt, ahogy eljutott egy normalis tarsadalomtol egy olyanna amit az uj migrancsok csinalnak egy-ket helyen, nos lehet elore beloni mikor is kell bevezetni az izraeli modellt
en ezt elkerulnem, eleve ki kell adni a hataron a loparancsot oszt kesz... voltak mar idoszakok amikor tamadas alatt alltunk, akkor sem csak ugy beozonlottek ki tudja honnan kik

Arcade Macho 2016.09.16. 20:29:56

@Tutta? Kampánymigráncs: "A pártelit hihetetlen vagyon t harácsolt össze, jórészt EU-s pénzből. De amíg EU tagok vagyunk, nem igazán tudják elévezni, és irigylik a keleti diktatúrák vezetőinek helyzetét."

baromsag
lasd Kosa alszent dumajat amikor sajnalta szijjartopetiket es celozgatott, hogy de hat azt a franya uszodat egyszeruen ratukmaltak szegeny emberre, hat most mit tegyen betonozza be?
vagy lasd a havi 2 millaba kerulo ringyot
ezek kerem szepen MOST az EUban zajlanak, de mondjak jobbat?
a masik ribanc a Morvai Krisztike mennyit is vag zsebre? 8 millat? es erdemben mit is csinal erte? azon kivul, hogy a birosagon obstrualta a TORVENYES rendet es lobogtatta az EP parlamenti igazolvanyat?
vagy azzal a bibsi jobbikos zsirdisznoval mi van most? kivagtak mar az EPbol mint macskoszt szarni? NEM? kerem szepen rarepulnek ezek mind az EUra, es akkor szagerto kovacslacikarol nem is beszeltem...

CyberPunK 2016.09.16. 21:05:26

@Chris Lamb: Muhaha, mondj egy országot a történelemből, amelyik még nem baszott rá a ruszki féle barátságra. Egyet, kérlek.

Szécsényi István (törölt) 2016.09.17. 11:12:05

Gyurcsány a hibás!

Chris Lamb 2016.09.20. 17:30:23

@CyberPunK: És az EU tagságot nem cumiztuk be?
süti beállítások módosítása